Momenteel is het plantseizoen voor vaste planten, struiken en hagen voorbij, alsook voor bomen met blote wortel of kluit. Vanaf september/oktober zijn deze terug beschikbaar. Solitaire bomen, lei- en dakbomen en vormbomen in pot kunnen wel nog geleverd en aangeplant worden. Contacteer ons voor advies via het contactformulier op de website.

De Cultwave

De Platanus hispanica (synoniem Platanus acerifolia), beter bekend als de plataan, is een van de meest uitnodigende bomen om onder te vertoeven. Zijn brede, handvormige bladeren bieden een welgekomen bescherming tegen de brandende zon. De lichte, sfeervolle schaduw die zijn bladeren creëren, maakt het een ideale plek voor ontspanning en gezelligheid.

De bladeren van de plataan hebben de bijzondere eigenschap dat ze insecten en andere kleine beestjes weren, dit door de fijne haartjes aan de onderkant van de bladeren. Hierdoor wordt de plataan al sinds de oudheid gewaardeerd als boom waaronder het aangenaam zitten is.

De Cultwave

In de hedendaagse omgeving wordt de dakplataan vaak gebruikt als natuurlijke terrasoverkapping, effectieve zonwering of schaduwboom voor in de tuin. Of hij nu in een druk stadspark staat of in een rustige tuin, de Platanus hispanica blijft een symbool van comfort en natuurlijke schoonheid.

De "Cultwave" is een minder strak parasoltype, waarbij de takken nog steeds in één vlak groeien, maar zonder een duidelijke structuur. Hierdoor oogt deze asymmetrische parasolboom natuurlijker. De gebogen stam zorgt er tevens voor dat er meer ruimte onder de boom gecreëerd wordt. Zo geniet u van de voordelen en schoonheid van een parasolboom, zonder dat de stam in de weg staat.
 

Bekijk ook in de de plantengids: Platanus hispanica.

 

Bekijk hier de video

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.