Momenteel is het plantseizoen voor vaste planten, struiken en hagen voorbij, alsook voor bomen met blote wortel of kluit. Vanaf september/oktober zijn deze terug beschikbaar. Solitaire bomen, lei- en dakbomen en vormbomen in pot kunnen wel nog geleverd en aangeplant worden. Contacteer ons voor advies via het contactformulier op de website.

Maand:

Ons aanbod

Bent u op zoek naar een prachtige blikvanger voor in uw tuin? Of overweegt u misschien een volledige herinrichting en aanleg van uw tuinomgeving? We staan klaar om u te helpen en adviseren u graag bij het kiezen van de juiste beplanting!

Naast haagplanten en vaste planten, kunt u bij ons ook terecht voor een uitgebreide selectie kwaliteitsbomen zoals leibomen, dakbomen, meerstammigen, kleinblijvende bomen, wintergroene bomen en solitaire bomen.
 

Lees meer

Gazon onderhoudskalender: wanneer doet u wat?

Een gezond gazon behoeft de nodige zorg. Door de juiste handelingen te treffen op het goede moment kan u uw gazon een stevige duw in de rug geven. Gebruik deze onderhoudskalender als leidraad doorheen het jaar.

Lees meer

Rhododendron planten en onderhouden

De rhododendron is een zeer populaire plant in de lage landen. De meeste denken bij rhododendron spontaan aan de mooie grote struiken met prachtige bloemen in de lente, maar weinigen weten dat de rhododendron eigenlijk een zeer divers geslacht is, van meer dan 800 soorten. Wist u bijvoorbeeld dat een azalea ook een rhododendron is?

Lees meer

Japanse esdoorn planten en onderhouden

Japanse esdoorns zijn gemakkelijk te onderhouden bomen die graag op een beschutte plaats staan in half-schaduw. Ze zijn traaggroeiend en geschikt voor zelfs de kleinste tuinen. De Japanse esdoorn is tevens heel populair als bonsai-boompje.

In dit artikel leest u meer over hoe u deze boom kunt aanplanten en onderhouden.

Lees meer

Uw grond voorbereiden en gras zaaien

Gras kunt u, behalve in de winter, in principe het hele jaar door zaaien. U zorgt er echter best voor dat u niet gaat zaaien net voor een periode van aangekondigde droogte. Ideaal is op een vochtige dag, met vooruitzicht op regen in de komende dagen.

Lees meer

Een rotoreg gebruiken om grond te egaliseren

Bij de aanleg van een gazon of border dienen verschillende stappen te gebeuren alvorens u van start kunt gaan.

Lees meer

Frezen: bakfrees gebruiken om grond plantklaar te maken

De aanleg van een tuin gebeurt veelal in verschillende fases: eerst de aanleg van de paadjes, typisch gevolgd door de aanleg van gazon, om dan te eindigen met bomen, struiken en beplanting in perkjes of borders.

Lees meer

Uw gazon ontmossen en mos voorkomen

Het is een van de meest gekende kwaaltjes van het gazon: mos! Gazonmossen groeien vaak zeer dicht tegen de bodem en worden bijgevolg niet meegenomen door de grasmaaier. Indien u uw gazon onvoldoende aandacht schenkt, zal het mos naar verloop van tijd het gras volledig verdringen. Dan hebt u wel nog steeds een groen perk, maar weinig tot geen gras meer.

Lees meer

Onkruidveld (met steenpuin) voorbereiden voor zaaien

Gras zaaien op een mooie egale ondergrond? Het kan niet gemakkelijker! Echter is de realiteit dikwijls toch wat minder rooskleurig. Veelal staat het stuk grond waar u uw prachtig gazon wil op zien verschijnen nu nog vol onkruid en, indien u pech hebt, ligt het vol steenpuin van een voorafgaande bouw.

Hoe gaat u dan het beste te werk?

Lees meer

Appelboom planten en onderhouden

De appelboom is een van de meest populaire fruitbomen in privétuinen. Het is altijd leuk om zelf wat fruit in de tuin te laten groeien en de appels kunnen ofwel gekweekt worden om uit de hand te eten of om te verwerken in appelmoes of taart.

Lees meer

Getest: LYCOS 40/740 B bladblazer van WOLF-Garten

Tuingereedschap op accu zit in de lift. Deze toestellen worden meestal geprezen voor hun gebruiksgemak (geen kabel), stille(re) werking en het ontbreken van uitlaatgassen. In deze producttest proberen we de LYCOS 40/740 B SET, een bladblazer van WOLF-Garten met bijgeleverde accu (40V) en snellader.

Lees meer

Wél frezen, niét onkruidverdelgen

Nu glyfosaat verboden is voor particulier gebruik kregen we via onze website regelmatig de vraag hoe u nu het beste onkruid voorkomt en/of verwijdert in borders.

Lees meer

Tomaten zaaien, vanaf maart

Tomaten kweken kan u op twee manieren doen. Ofwel gaat u vanaf april tomatenplanten kopen op een groentenmarkt of in een tuincentrum, ofwel zaait u zelf de gewenste tomatenvariëteiten (vandaag bestaan er reeds veel websites waar u online de gewenste zaden kunt bestellen, en thuis kunt laten leveren). Optie 1 zorgt ervoor dat u enkele weken tijd kan winnen, optie 2 zorgt ervoor dat u vanaf het begin van het zaaiproces betrokken bent, dat u zelf kiest welke soorten u zaait, én dat u een uniek gevoel van “voldoening” creëert bij het oogsten.

Lees meer

Lavendel snoeien: wanneer en hoe?

Mooie volle lavendelplanten zijn een streling voor het oog en geven een heerlijke typische geur af. De plant leent zich bijgevolg perfect om dicht bij een terras geplant te worden. Wilt u het maximum uit uw lavendelplant halen, dan doet u er goed aan op de juiste momenten en op de juiste manier bij te snoeien.

Lees meer

Onkruid manueel verwijderen

Manueel onkruid verwijderen is meestal de snelste en meest effectieve manier van onkruidverwijdering.

Lees meer

Vakantie in eigen tuin – Tips voor Kinderen

Tijdens vakanties of weekends kan het soms een uitdaging zijn om kinderen bezig te houden. De verveling slaat al snel toe en dan wilt u natuurlijk niet dat ze gewoon de rest van de dag voor de tv gaan hangen of de tablet als ultieme vriend omarmen, zeker niet als het prachtig weer is buiten.

Lees meer

5 creatieve ideeën om paaseieren te verstoppen

Het is weer zover: Pasen. En wie Pasen zegt, zegt eieren rapen! Een van de vele hoogdagen voor kinderen. Al van bij het opstaan door de ruit kijken om toch nog maar een glimp te kunnen opvangen van een weghuppelende paashaas of wegvliegende paasklok is maar een van de leuke momenten als ouder op Pasen. Maar wilt u dit jaar het eieren rapen iets extra’s geven, dan hebben we 5 leuke manieren opgelijst om het gebeuren wat extra pit te geven.

Lees meer

Tomaten verspenen

Een drietal weken na het zaaien zijn de tomatenscheuten klaar om verspeend te worden. Hoe u dit het beste doet, beschrijven we in onderstaande stappen.

Lees meer

Overzicht van tuinklussen in maart

Maart, de maand waarin de lente begint! Een maand barstensvol tuintaakjes en plezier!

Lees meer
 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.