FAQ

Heeft u vragen of advies nodig over planten of bomen voor in uw tuin?

Stuur uw vraag door naar info@uw-tuingids.be of stuur een bericht via het contactformulier van deze website. Uw vraag wordt binnen 24 uur beantwoord.
U kunt ook een kijkje nemen in onze Plantengids. Daar vindt u alle informatie rond groei, bloei en onderhoud van planten en bomen.

Heeft u vragen over uw bestelling?

Mail ons naar klantendienst@uw-tuingids.be. Uw vraag wordt binnen 24 uur beantwoord.
Of bij een dringende vraag bel ons op +32 485 74 57 16. Wij zijn bereikbaar van maandag tot zaterdag van 09u.00 tot 18u.00.

Wat houdt de “Aanplantservice” van een boom in?

Naast het vervoer en thuis afleveren van het plantgoed, kunt u ook kiezen voor de “Aanplantservice”. Deze service is enkel mogelijk bij de aankoop van een boom. Uw Tuingids streeft ernaar om binnen 5 à 10 werkdagen het plantgoed bij u af te leveren, maar indien u voor deze service kiest, is het mogelijk dat het iets langer duurt. Dit is afhankelijk van de werkbelasting en weersomstandigheden.

Deze service omvat het graven van de plantput, het aanplanten van de boom en het verwerken van de bodemverbeteraar. Ook alle benodigdheden zoals boompalen, boomband, spijkers en bodemverbeteraar zijn in de prijs van deze service inbegrepen. De prijs wordt gerekend per boom en is afhankelijk van de boommaat. Wanneer u kiest voor deze service krijgt u standaard 3 maanden aangroeigarantie. Deze gaat in vanaf de start van het groeiseizoen (dit is afhankelijk van de soort maar is vrijwel altijd in het voorjaar).

De Aanplantservice kan enkel gebeuren onder de volgende voorwaarden:
-    De plaats waar de boom geplant wordt, dient de grond vrij te zijn van obstakels, puin, kabels, wortels, grind, … . En dit voor de benodigde plantdiepte.
-    De plaats waar de boom geplant wordt, dient gemakkelijk bereikbaar te zijn. Er worden geen bomen verplaatst doorheen de woning.
-    De overtollige grond blijft ter plaatse en voeren wij niet af.

Het is mogelijk dat er voor het aanplanten van bomen met een stamomtrek vanaf 20/25 en groter een mini-graver dient gebruikt te worden. Hiervoor wordt een kost van 150 euro inclusief BTW gerekend. Indien er nog een zwaarder graaftoestel nodig is, wordt dit eerst met u besproken na een plaatsbezoek.

Indien u kiest voor deze service, zal Uw Tuingids telefonisch contact opnemen en samen een afspraak maken voor een eventueel plaatsbezoek.

Wat houdt een “Aanplantpakket” van een boom in?

Indien u kiest om de boom zelf aan te planten, kunt u ook een “Aanplantpakket” kopen. Dit pakket is afhankelijk van de boommaat. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een kleine tot middelgrote boom of grote boom.

- Aanplantpakket voor een kleine tot middelgrote boom: 2 boompalen (160 cm), 2 boombanden met spijkers, 30 L bodemverbeteraar.

- Aanplantpakket voor een grote boom: 3 boompalen (160 cm), 3 boombanden met spijkers en 70 L bodemverbeteraar.

Wat is een “Aankoppelset”?

Wanneer u zelf verschillende leibomen wenst aan te planten en aan elkaar te koppelen, kunt u naast het Aanplantpakket ook opteren voor een “Aankoppelset”. Per leiboom dient men één aankoppelset aan te kopen. Zo’n set houdt het volgende in: 3 bamboe koppelstukken van 150 cm per stuk en 3 m bindbuis.

Wat wordt bedoeld met “Leveren van een boom tot aan de plantput”?

Standaard wordt het plantgoed bij een thuislevering op de begane grond (gelijkvloers) naast de bestelwagen afgeleverd. Indien onze bestelwagen kan parkeren op straat, op de oprit, in de tuin, achter het huis of op een andere geschikte plaats, kan op uw vraag het plantgoed daar geleverd worden, maar altijd naast de bestelwagen. U kunt ook kiezen om te leveren tot aan de plantput. Hiervoor wordt een extra kost gevraagd van 50 euro inclusief BTW per begonnen uur.

Hoeveel bedragen de verzendingskosten?

Momenteel levert Uw Tuingids enkel plantgoed in Vlaanderen op het door u opgegeven adres. In de meeste gevallen zal uw bestelling gratis bij u thuis geleverd worden, maar soms is het mogelijk dat er een verzendingskost in rekening wordt gebracht. Deze kost is afhankelijk van de grootte van het plantgoed alsook van het totale aankoopbedrag van het plantgoed en eventuele aanplantpakketten.

De verzendingskosten worden als volgt berekend:
-    Bestelling met artikelen kleiner dan 80 cm: 15 euro of gratis vanaf 100 euro
-    Bestelling met artikelen kleiner dan 200 cm: 50 euro of gratis vanaf 200 euro
-    Bestelling met artikelen groter dan 200 cm: 60 euro of gratis vanaf 750 euro

In Oost- en West-Vlaanderen is elke levering mogelijk, ongeacht het aankoopbedrag. In Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg levert Uw Tuingids vanaf een minimaal aankoopbedrag:
-    Antwerpen: levering mogelijk van bestellingen vanaf 1.500 euro
-    Vlaams-Brabant: levering mogelijk van bestellingen vanaf 1.500 euro
-    Limburg: levering mogelijk van bestellingen vanaf 2.000 euro

De verzendingskosten worden automatisch in het winkelmandje berekend.

Hoelang duurt het vooraleer het plantgoed geleverd wordt?

Uw Tuingids streeft ernaar het bestelde artikel binnen 5 à 10 werkdagen te leveren. Deze leveringstermijn is slechts indicatief en kan niet strikt worden gegarandeerd. De termijn is namelijk afhankelijk van de gevraagde artikelen en of u al dan niet gebruik zal maken van de Aanplantservice. Indien voor deze service gekozen wordt, is het mogelijk dat de termijn iets langer is, afhankelijk van de werkbelasting en weersomstandigheden.
 

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.