Momenteel is het plantseizoen voor planten met blote wortel en kluit voorbij. Vanaf november zijn deze terug beschikbaar. Wenst u toch nu te planten, dan hebben we een assortiment in pot of airpot beschikbaar. Deze kunnen het hele jaar door geplant worden.

FAQ

Heeft u vragen of advies nodig over planten of bomen voor in uw tuin?

Stuur uw vraag door naar info@uw-tuingids.be of stuur een bericht via het contactformulier van deze website. Uw vraag wordt binnen 24 uur beantwoord.
U kunt ook een kijkje nemen in onze Plantengids. Daar vindt u alle informatie rond groei, bloei en onderhoud van planten en bomen.

Heeft u vragen over uw bestelling?

Mail ons naar klantendienst@uw-tuingids.be. Uw vraag wordt binnen 24 uur beantwoord.
Of bij een dringende vraag bel ons op +32 485 74 57 16. Wij zijn bereikbaar van maandag tot zaterdag van 09u.00 tot 18u.00.

Wat houdt de "Aanplantservice" van een boom in?

Naast het vervoer en thuis afleveren van het plantgoed, kunt u ook kiezen voor de "Aanplantservice". Deze service is enkel mogelijk bij de aankoop van een boom: solitairen, leibomen, dakbomen en meerstammigen.

Deze service omvat het graven van de plantput, het aanplanten van de boom en het verwerken van de bodemverbeteraar. Ook alle benodigdheden zoals boompalen, boomband, spijkers en bodemverbeteraar zijn in de prijs van deze service inbegrepen. De prijs wordt gerekend per boom en is afhankelijk van de boomsoort en de boommaat. Wanneer u voor deze service kiest, krijgt u standaard 3 maanden aangroeigarantie. Deze gaat in vanaf de start van het groeiseizoen (dit is afhankelijk van de soort maar is vrijwel altijd in het voorjaar).

De Aanplantservice kan enkel gebeuren onder de volgende voorwaarden:
-    De plaats waar de boom geplant wordt, dient de grond vrij te zijn van obstakels, puin, kabels, wortels, grind, … . En dit voor de benodigde plantdiepte.
-    De plaats waar de boom geplant wordt, dient gemakkelijk bereikbaar te zijn. Er worden geen bomen verplaatst doorheen de woning.
-    De overtollige grond blijft ter plaatse en voeren wij niet af.

U kunt ook gebruik maken van rijplaten. Uw Tuingids kan deze leveren en plaatsen aan 5 euro per stuk inclusief BTW.

Voor het planten van bomen met een stamomtrek vanaf 20/25 en groter kan mogelijk een mini-graver of zelfs een krachtigere graafmachine nodig zijn, of mogelijks kan ook een verreiker worden ingezet. Hiervoor wordt een extra kost aangerekend. Dit wordt eerst met u besproken.

Indien u kiest voor deze service, zal Uw Tuingids telefonisch contact opnemen en samen een afspraak maken voor een eventueel plaatsbezoek. Bij deze service kan de leveringstermijn langer dan 10 werkdagen zijn, afhankelijk van de werkbelasting en weersomstandigheden.

Wat houdt een "Aanplantpakket" van een boom in?

Indien u kiest om de boom zelf aan te planten, kunt u ook een "Aanplantpakket" kopen. Dit aanplantpakket is afhankelijk van de boomsoort en de boommaat. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen solitairen, leibomen en dakbomen enerzijds, en meerstammige bomen anderzijds.

Voor de eerste groep (solitairen, leibomen en dakbomen) maken we een onderscheid tussen kleine tot middelgrote bomen of grote bomen:
- Aanplantpakket voor een kleine tot middelgrote boom: 2 boompalen (160 cm), 2 boombanden met spijkers en 70 L bodemverbeteraar.
- Aanplantpakket voor een grote boom: 3 boompalen (160 cm), 3 boombanden met spijkers en 70 L bodemverbeteraar.

Voor de groep van meerstammige bomen bevat het aanplantpakket 70 L bodemverbeteraar.

Wat wordt bedoeld met "Leveren van een boom tot aan de plantput"?

Standaard wordt het plantgoed bij een thuislevering op de begane grond (gelijkvloers) naast de bestelwagen afgeleverd. Indien onze bestelwagen kan parkeren op straat, op de oprit, in de tuin, achter het huis of op een andere geschikte plaats, kunt u vragen het plantgoed daar te leveren, maar altijd naast de bestelwagen. U kunt ook kiezen om te leveren tot aan de plantput. Hiervoor wordt een extra kost gevraagd van 50 euro inclusief BTW per begonnen uur.

Wat houdt de "Aanplantservice op maat" in?

Naast het aanplanten van bomen, bieden we ook een aanplantservice voor haagplanten en vaste planten. We maken dan graag een prijsofferte op maat.

We bieden deze "Aanplantservice op maat" ook graag aan indien u een grotere hoeveelheid plantgoed aankoopt, zowel bomen als haagplanten als vaste planten. Ook hiervoor maken we graag een aangepaste prijsofferte.

Wanneer u voor deze service kiest, krijgt u standaard 3 maanden aangroeigarantie. Deze gaat in vanaf de start van het groeiseizoen (dit is afhankelijk van de soort maar is vrijwel altijd in het voorjaar).

Hoeveel bedragen de verzendingskosten?

Momenteel levert Uw Tuingids enkel plantgoed in Vlaanderen op het door u opgegeven adres. In de meeste gevallen zal uw bestelling gratis bij u thuis geleverd worden, maar soms is het mogelijk dat er een verzendingskost in rekening wordt gebracht. Deze kost is afhankelijk van de grootte van het plantgoed alsook van het totale aankoopbedrag van het plantgoed en eventuele aanplantpakketten.

De verzendingskosten worden als volgt berekend:
-    Bestelling met artikelen kleiner dan 80 cm: 15 euro of gratis vanaf 100 euro
-    Bestelling met artikelen kleiner dan 200 cm: 50 euro of gratis vanaf 200 euro
-    Bestelling met artikelen groter dan 200 cm: 60 euro of gratis vanaf 750 euro

In Oost- en West-Vlaanderen is elke levering mogelijk, ongeacht het aankoopbedrag. In Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg levert Uw Tuingids vanaf een minimaal aankoopbedrag:
-    Antwerpen: levering mogelijk van bestellingen vanaf 1.500 euro
-    Vlaams-Brabant: levering mogelijk van bestellingen vanaf 1.500 euro
-    Limburg: levering mogelijk van bestellingen vanaf 2.000 euro

De verzendingskosten worden automatisch in het winkelmandje berekend.

Hoelang duurt het vooraleer het plantgoed geleverd wordt?

Uw Tuingids streeft ernaar het bestelde artikel binnen 5 à 10 werkdagen te leveren. Deze leveringstermijn is slechts indicatief en kan niet strikt worden gegarandeerd. De termijn is namelijk afhankelijk van de gevraagde artikelen en of u al dan niet gebruik zal maken van de Aanplantservice. Indien voor deze service gekozen wordt, is het mogelijk dat de termijn iets langer is, afhankelijk van de werkbelasting en weersomstandigheden.
 

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.