Getest: STIHL HSA 86 haagschaar op accu + AP 200 batterij

Via onze lezers kregen we regelmatig de vraag of het tegenwoordig te overwegen valt om een haagschaar op accu aan te schaffen. Laag vermogen, een korte batterij levensduur en de prijs waren de hoofdargumenten om géén machine op accu aan te schaffen.

Ondertussen is de batterijtechnologie sterk geëvolueerd en hebben we bij Uw Tuingids de proef op de som genomen. In onderstaand filmpje testen we de STIHL HSA 86 in combinatie met de batterij AP 200. We letten hierbij in het bijzonder op:

  • Het vermogen van de machine
  • Hoe ver we met 1 batterijlading geraken
  • Het gewicht en wendbaarheid van de machine
  • De voor- en nadelen van een machine op accu
     

Conclusie

  • De batterij (AP 200) ging verrassend lang mee. Pas na iets langer dan 2u30 gaf ze er de brui aan, terwijl er 2u aangegeven staat op de website van Stihl.
  • De machine is vrij licht zonder batterij, en wordt uiteraard iets zwaarder mét. Dit hoeft geen probleem te zijn als u gewoon bent met machines te werken, maar we vermoeden dat voor sommige hobby-tuiniers een machine met kabel (op elektriciteit) te overwegen valt.
  • De haagschaar is fantastisch! Als u het gehad hebt met het geluid van een motor op benzine, alsook met het constant opletten om niet in uw kabel te snijden, dan is deze machine zéker het overwegen waard aan te schaffen!

Bekijk hier de video

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.