Hoe kiest u de juiste boom?

De juiste boom kiezen is niet altijd een eenvoudige opdracht. Een boom is gemakkelijker geplant dan gerooid. U doet er bijgevolg goed aan uzelf voldoende te informeren alvorens een beslissing te nemen.

De belangrijkste factoren zijn:

  • Welke ondergrond hebt u? Zand-, leem- of kleigrond? Andere ondergronden vereisen andere boomsoorten.
  • Hoe groot mag de boom worden? Hebt u een klein stadstuintje en staat de boom dicht tegen uw huis of hebt u een grotere tuin waar u de boom in de verte ziet staan? Dit zijn slechts 2 redenen om voor een bepaalde boomsoort te kiezen.
  • Welke esthetiek wilt u? Wilt u een boom die mooi in een rijtje past, hebt u een bepaalde kleur voor ogen, wilt u een naaldboom of eerder een loofboom?
  • Hoe snel wilt u resultaat? Wilt u snel een hoge boom of hebt u tijd om een stevige boom te laten groeien?

De website bomenwijzer.be heeft een handige tool ontwikkeld waarin u al deze factoren kan ingeven om tot het juiste resultaat te komen.

Hebt u de juiste keuze gemaakt? Dan zien we u hier graag terug voor verder advies over hoe u uw boom kunt planten en onderhouden.

Veel succes!

Bekijk hier de video

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.