Momenteel is het plantseizoen voor planten met blote wortel en kluit voorbij. Vanaf november zijn deze terug beschikbaar. Wenst u toch nu te planten, dan hebben we een assortiment in pot of airpot beschikbaar. Deze kunnen het hele jaar door geplant worden.

Kale plekken in het gazon herstellen

Kale plekken in het gazon? Het is een veel voorkomend en soms onvermijdelijk kwaad: Onder een schommel, meubels die lang op 1 plaats gestaan hebben, een opblaasbaar zwembadje dat de zomer overleefd heeft, … het is maar een greep uit de dingen waar gazon niet zo wild van is. Uiteraard bestaat er voor elk probleem een oplossing!

Er bestaan verschillende soorten technieken en producten die u kunnen helpen om deze kale plekken aan te pakken en uw gazon terug in zijn originele staat te herstellen.

Stap 1: De kale plek omwoelen/harken

Ongeacht welke techniek u gebruikt, u begint met de kale plek te harken en vrij te maken van (gras)wortels, stenen en andere oneffenheden.

De ondergrond goed voorbereiden is essentieel voor de goede aanhechting van het nieuwe gras.

Stap 2: Bodemverbeteraar toevoegen

Hebt u echt volledige en grotere plekken waarop geen sprietje gras meer groeit, kan u er goed aan doen om de grond om te spitten, eventuele graszoden of kluiten te verwijderen en bodemverbeteraar toe te voegen. Onderaan dit artikel vindt u enkele producten die u op gang zullen zetten.

Vervolgens harkt u het geheel mooi egaal en zaait u het gras in. Als u een grasrol hebt, rolt u de ondergrond mooi plat. In het andere geval kan u met uw schoenen (met egale zool bvb) het geheel zacht aandrukken.

Stap 3: Geef voldoende water

Eenmaal u alles mooi aangestampt hebt besproeit u voorzichtig (gieter met sproeikop) maar voldoende het net gezaaide stukje grond. Zo geeft u het net gezaaide gras alle kansen en kan u binnen de kortste keren terug genieten van een prachtig gaaf gazon.

Alternatieve snelle oplossing 1: Easy Pad 3 in 1 (Compo)

Hebt u slechts enkele kale plekken en hebt u geen zin in gedoe met aarde of wilt u niet direct een nieuwe zak graszaad kopen, dan bestaan er kant en klare oplossingen. Zo hebt u de "Easy Pad 3 in 1" van Compo (ca 20 bij 20 cm) die u rechtstreeks op de kale plekken kunt aanbrengen. Deze pads zijn een combinatie van grond, meststoffen en graszaad. U hebt verder dus niets meer nodig.

Het enige wat u moet doen is de kale plekken wat omharken, de pads aanbrengen en water geven. De combinatie van kokospotgrond, graszaad en meststoffen zorgen voor de verdere groei van het stukje gras.

Alternatieve snelle oplossing 2: Patch magic (Evergreen)

Een ander alternatieve snelle oplossing is de “Patch magic” van Evergreen.

Deze oplossing voorziet een combinatie van speciale potgrond, meststoffen en graszaad. Dit mengsel strooit u op de kale plekken en geeft u water. De grond slorpt het water op en geeft het gras alle nodige voedingsstoffen en vocht om goed te kunnen groeien.

Bekijk hier de video

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.