Momenteel is het plantseizoen voor planten met blote wortel en kluit voorbij. Vanaf november zijn deze terug beschikbaar. Wenst u toch nu te planten, dan hebben we een assortiment in pot of airpot beschikbaar. Deze kunnen het hele jaar door geplant worden.

Mierenhopen in het gazon

Niettegenstaande mieren een groot nut hebben in de natuur, kan het soms hinderlijk zijn indien ze mierenhopen maken in het gazon.

Mieren verjagen

Mieren hebben het niet zo op bepaalde geuren. Zo kan u de mierenhoop versieren met versnipperde ui, koffiedik, geplet knoflook of kruidnagel.

Tevens blijken enkele tuinkruiden ook heel effectief te werken. Hebt u rozemarijn, lavendel, brandnetel, goudsbloem of wilde munt in uw tuin staan? Verzamel er dan plukjes van en leg ze aan de ingang van de mierenhoop.

Mieren doden

Wilt u drastischer te werk gaan, dan kan u een mengsel van gist en iets zoet (poedersuiker, siroop, ...) op de mierenhoop gooien. De mieren nemen dit mee tot diep in hun gangen en sterven vervolgens.

Een ander effectieve methode is om de ingang van het nest te overgieten met kokend water, en dit enkele dagen na elkaar.

Mieren verplaatsen

Bij de kleinere hopen werkt dit gemakkelijker dan het klinkt. Neem een bloempot en vul deze met aarde. Plaats deze vervolgens omgekeerd op de mierenhoop en wacht minstens een week of 2. De mieren zullen zich verplaatsen naar de bloempot en zullen hun eitjes hierin leggen. Vervolgens kan u de bloempot verplaatsen en de aarde weggooien in de vuilbak.

Bekijk hier de video

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.