Momenteel is het plantseizoen voor planten met blote wortel en kluit voorbij. Vanaf november zijn deze terug beschikbaar. Wenst u toch nu te planten, dan hebben we een assortiment in pot of airpot beschikbaar. Deze kunnen het hele jaar door geplant worden.

Soorten gazongras

Bij het aanleggen van een nieuw gazon dient u met verschillende factoren rekening te houden. Het is belangrijk om te weten dat niet elk type gazon geschikt is voor eender welk doeleinde.

Hebt u een schaduwrijke tuin of is er net veel zon? Spelen de kinderen graag voetbal of hebt u een meer delicate tuin? Wilt u heel snel een afgewerkte tuin of hebt u gerust wat tijd om alles te laten groeien?

Gras koopt u meestal in bepaalde mengsels. In deze mengsels zit een combinatie van verschillende grassoorten. Dit komt omdat gras van slechts 1 soort slechts zelden over alle eigenschappen beschikt voor het doel waarvoor u het wilt gebruiken.

Zo hebt u de grassoorten die zorgen voor een goede stevigheid:

  • Engels raaigras
  • Veldbeemdgras
  • Roodzwenkgras (mét uitlopers)
  • Hardzwenkgras

Volgende grassen zorgen eerder voor andere eigenschappen zoals groei in de schaduw, een fijner blad, kort maaien of minder vruchtbare ondergronden:

  • Roodzwenkgras (weinig uitlopers)
  • Gewoon struisgras

In de winkel kan u mengsels kopen die perfect voorzien zijn voor verschillende doeleinden: intensief gebruik, recreatie, siergazon, ... .

 

Bekijk hier de video

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.