Het plantseizoen voor bomen met blote wortel of kluit is voorbij. Alle bomen en planten in pot of airpot kunnen we het ganse jaar door leveren.

Super absorberende grond maken met pampers

Creatief met pampers? Het kan! Meer zelf, met onderstaande “life hack” kan u de tijd die u nodig hebt om de planten water te geven halveren.

Met behulp van 1 pamper, wat potgrond en een bloempot kan u een super absorberende bodem maken voor uw bloemen/planten/tuinkruiden. In elke pamper zit namelijk een 6-tal gram super absorberend polymeer, uiteraard gekend voor zijn super absorberende eigenschappen. Dit polymeer is niet giftig of schadelijk voor het milieu en kan dus bijgevolg voor andere doeleinden gebruikt worden: planten!

Maar hoe gaat u nu te werk?

  • Stap 1: neem een pamper en snij hem open. Haal het polymeer uit het absorberende gedeelte van de pamper.
  • Stap 2: doe het polymeer in een kom en giet er een viertal bekers water op uit. Net voldoende om ervoor te zorgen dat alles mooi geabsorbeerd wordt door het polymeer.
  • Stap 3: neem een gelijke hoeveelheid aan potgrond als het opgezwollen polymeer en vermeng het goed met elkaar.
  • Stap 4: doe wat van de zonet gemengde potgrond in een bloempot/bak naar keuze en plaats de gewenste plant erin.

Klaar!

De super absorberende grond zal er niet alleen voor zorgen dat de plant dubbel zo lang zonder toegevoegd water kan, het zal tevens het teveel aan water opslaan zodat de plant niet gaat rotten.

Onderstaand filmpje zet het allemaal nog eens op een rijtje:
 

Bekijk hier de video

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.