Momenteel is het plantseizoen voor planten met blote wortel en kluit voorbij. Vanaf november zijn deze terug beschikbaar. Wenst u toch nu te planten, dan hebben we een assortiment in pot of airpot beschikbaar. Deze kunnen het hele jaar door geplant worden.

 

Bellenplant

Fuchsia "Riccartonii"

Familie: Onagraceae

Omschrijving

De Fuchsia "Riccartonii" (Bellenplant) is een middelgrote, bladverliezende struik met een compacte, opgaande vorm. Hij heeft kleine, ovale, donkergroene bladeren en bloeit van juni tot oktober met kleine hangende bloemen met rode buisjes en kelkblaadjes en een paarse bloemkroon. Deze plant kan zowel solitiar als in haagvorm voorkomen. Hij verkiest een beschutte standplaats tegen koude, uitdrogende wind, in halfschaduw of gefilterd zonlicht.

Karakteristieken

Verkiest
Zon of halfschaduw

Winterhard
Redelijk

Bijenlokkend
Ja

Wintergroen
Nee

Hoogte
1 m 50 tot 2 m 50

Breedte
1 m tot 1 m 50

Kalender

Bloeien

Snoeien

Zorg

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Details

Aantal per vierkante meter 3 tot 5
Bijen- of insectenlokkend Ja
Bladkleur Donkergroene bladeren in de lente, de zomer en de herfst. Hij is bladverliezend.
Bladvorm Klein, smal, getand, ovaal
Bloemomschrijving Kleine hangende bloemetjes met rode buisjes en kelkblaadjes en een paarse bloemkroon in de zomer en de herfst
Breedte 1 m tot 1 m 50
Grondsoort Kalk, klei, leem, zand en humusrijk
Grondtype Goed gedraineerd, Vochtig maar goed gedraineerd
Grondzuurte Zuur, neutraal en kalkrijk
Hoogte 1 m 50 tot 2 m 50
Kustplant Ja
Plantvorm Opgaande compacte vorm, bossig
Snoeiperiode Beschadigde, dode en ingevroren takken wegsnoeien vroeg in de lente. Jonge scheuten tot op de grond insnoeien om een bossige bloei te bekomen.
Standplaats locatie Deze struik verkiest een beschutte standplaats tegen koude, uitdrogende wind, in halfschaduw of gefilterd zonlicht.
Type tuin Klassiek, landelijk, pastorij, natuurlijk, bedrijf, bloemenranden, patio, solitair, haag, kuipplant of terrasplant
Vlinderlokkend Ja
Vruchtkleur In de herfst kleuren de vruchten paars en zwart
Vruchtvorm Bessen
Wanneer volgroeid 5 tot 10 jaar
Wintergroen Nee
Winterhard Redelijk. Slechts gematigd winterhard en heeft absoluut baat bij een stevige winterbescherming. Bescherm in de winter door een mulchlaag aan te leggen.
Ziektes (Dieren, pests) Ja, onder glas kan kaswittevlieg, spintmijt, bladluizen, bladsprinkhaan, tripsen, taxuskever voorkomen;als buitenplant heeft deze minder last van ongedierte maar kunnen ook capsidewants, fuchsia galmijt en rupsen voorkomen
Ziektes (Plant) Ja, botrytis, roest
Familie Onagraceae
Zorg Aangezien deze slechts gematigd winterhard is, heeft hij absoluut baat bij een stevige winterbescherming. Bescherm door een mulchlaag aan te leggen.
Algemene tips
Gerelateerde artikels

Weetje

Recht van de kweker!

Uw Tuingids werkt samen met een lokale boomkwekerij. U koopt dus niet zomaar online, u koopt bij een handelaar in de buurt.

Lees meer

Bellenplant

Fuchsia "Riccartonii"

Deze plant zit momenteel niet in ons aanbod.

Uw hoeveelheidskorting

Extra opties (per boom)

Totaal: € 0

Recent door u bekeken

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.