Momenteel is het plantseizoen voor planten met blote wortel en kluit voorbij. Vanaf november zijn deze terug beschikbaar. Wenst u toch nu te planten, dan hebben we een assortiment in pot of airpot beschikbaar. Deze kunnen het hele jaar door geplant worden.

Bamboe inperken

Hebt u bamboe in uw tuin en wenst u deze in te perken? Dit is zeker mogelijk, mits de nodige intensieve handenarbeid.

Benodigd materiaal:

  • Een spade
  • Hoge densiteit polyethyleen wortelbegrenzer (zie afbeeldingen hieronder) met bijhorende bouten, schroeven en metaalplaatjes
  • Een vouwmeter

Stap 1: Graaf een geul rondom de bamboe

Bepaal de ruimte waarin u de bamboe wenst te behouden en graaf een geul van 40 à 50 cm uit rondom deze bamboezone. Bamboe is niet diepwortelend en groeit bijgevolg vrij horizontaal. De geul zal dienen om de polyethyleen wortelbegrenzer in te graven.

Bamboe uitgraven met spade

Stap 2: Plaats de wortelbegrenzer in de geul

Eenmaal u de geul op de juiste diepte gegraven hebt, plaatst u de hoge densiteit polyethyleen wortelbegrenzer erin. Zorg ervoor dat de verschillende stukken wortelbegrenzer goed aan elkaar gehecht worden met bouten, schroeven en metalen plaatjes. Deze kan u er meestal gewoon bij krijgen/kopen. Het heeft géén zin de einden van de wortelbegrenzer gewoon overlapt in de grond te steken. Bamboe is dusdanig krachtig dat het overal zijn weg vindt!

Zorg ervoor dat de bovenkant van de wortelbegrenzer minstens 5 cm boven de grond uitsteekt. Vervolgens maakt u de sleuven weer dicht met de uitgegraven aarde en harkt u het geheel mooi effen.

Nu u klaar bent hoeft u enkel de bamboe af en toe eens te checken op overgroeiende wortels. Deze kan u vervolgens heel eenvoudig afknippen.
 

 

 

Bekijk hier de video

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.