Momenteel is het plantseizoen voor vaste planten, struiken en hagen voorbij, alsook voor bomen met blote wortel of kluit. Vanaf september/oktober zijn deze terug beschikbaar. Solitaire bomen, lei- en dakbomen en vormbomen in pot kunnen wel nog geleverd en aangeplant worden. Contacteer ons voor advies via het contactformulier op de website.

Overzicht van tuinklussen in juli

In juli kan de zon branden, maar kan het ook water gieten. Het is belangrijk om voldoende met de weersomstandigheden rekening te houden bij het onderhouden van uw tuin. Hoe precies? Dat leest u hier!

Volgende taken lenen zich perfect om in juli uit te voeren:

  • Het gazon tijdig en frequent maaien blijft bijzonder belangrijk. Door het gazon minstens 1 x per week te maaien zorgt u ervoor dat vele onkruiden geen kans krijgen om uit te schieten. Maai het gras niet te kort in periodes van weinig regen om de uitputting van het gras te minimaliseren.
  • Om uw gazon in topvorm te houden dient u deze om de 4 á 6 weken te bemesten. Verschillende soort meststoffen bevatten andere hoeveelheden aan stikstof, fosfor en kalium. In de zomer dient u vooral voor meststoffen met een hoog stikstof gehalte te kiezen om een stevige grasgroei te bevorderen. In de herfst zal u eerder voor een meststof met een hoog kalium gehalte moeten kiezen. Zorg ervoor dat u bemest wanneer er regen voorspeld is, anders loopt u het risico dat uw gras “verbrandt”.
  • Het onkruid zal langzamerhand wat trager beginnen groeien, maar het blijft natuurlijk nog noodzakelijk om de onkruidgroei onder controle te blijven houden. Hierbij alvast enkele tips om onkruid te voorkomenonkruid tussen tegels te verwijderen of onkruid gemakkelijk manueel verwijderen.
  • Zorg voor voldoende bemesting van de planten in uw borders, dit kunnen ze namelijk goed gebruiken!
  • Bloemen van uitgebloeide planten kunt u gerust verwijderen.
  • Tomatenplanten kan u best blijven dieven (= ontluizen), snoeien en opbinden.
  • Indien u nog geen insectenhotel hebt, haast u!

Bekijk hier de video

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.