Het plantseizoen voor bomen met blote wortel is voorbij. Alle bomen en planten in pot of airpot daarentegen kunnen het ganse jaar door geleverd worden.

Overzicht van tuinklussen in mei

Mei, ook wel de bloeimaand genoemd, is de maand waar de natuur letterlijk uit zijn voegen barst. Alles staat terug mooi groen, het gras laat er geen gras over groeien, de dagen zijn gezellig lang en lenen zich ertoe regelmatig buiten te eten, ... . Reden te meer om de tuin in te duiken. Om u op weg te helpen, lijsten we alvast de belangrijkste tuintaken van deze maand voor u op.

Volgende taken lenen zich perfect om in mei uit te voeren:

  • Het gazon leeft! Uiteraard moet het gazon nu regelmatig gemaaid worden. Rij het echter niet te kort af zodat u mos geen kans geeft. Hebt u toch nog last van mos, dan kan u het gazon ontmossen bij droog weer. Wordt er regen voorspeld, dan kan u het gazon bemesten. Opgelet: Bemest nooit op warme/droge dagen, anders kan het gras verbranden. Hebt u last van kale plekken in het gazon, dan kan u deze nu perfect herstellen. Hebt u nog geen gras, dan kan u uiteraard perfect een nieuw stuk(je) gazon zaaien. Zaaien kan u overigens altijd doen, zolang het niet vriest aan de grond.
  • De meeste hagen kunnen in mei/juni gesnoeid worden: ligusterhaagbeuk en beukenhaaglaurierkersbuxustaxus (naar het einde van mei/begin juni toe), … kunnen in mei een eerste beurt krijgen.
  • Hou borders onkruidvrij en verwijder planten die nog steeds niet doorgekomen zijn. Deze zijn waarschijnlijk dood na de winter. Hoe meer u het onkruid bijhoudt, hoe minder moeite u zal hebben om de volledige lente/zomer uw tuin onkruid vrij te houden. Zorg ook voor een goede bemesting in uw perkjes/borders. De planten zijn in volle groei en kunnen best wat extra voedsel gebruiken.

Bekijk hier de video

 

Gefeliciteerd!

Bedankt voor uw registratie. U kan nu inloggen via Mijn Tuingids.

Begrepen
 

Beste bezoeker,

U bezoekt uw-tuingids.be in Internet Explorer. Helaas kunnen wij u geen optimale ervaring aanbieden in deze browser. Wij raden u aan om uw-tuingids.be te openen in een moderne browser zoals Chrome, Firefox, new Internet Explorer of Edge.